Gezond werken
Coaching & training voor vitaliteit, gezondheidsmanagement en duurzame inzetbaarheid. STIJL biedt jou en organisaties structurele aandacht voor gezond werken.
Veilig en gezond werken op de werkvloer
Om veilig en gezond te kunnen werken wil je dat medewerkers zich bewust zijn van de aan de werksector gerelateerde gezondheidsrisico´s. Daarmee omgaan op de werkvloer is lang niet altijd voor iedereen een” a,b,c-tje” en verschilt per werkplek. Daar waar overbelasting op de ene werkplek een risico is, kan onderbelasting dat elders zijn. Met onze gedragsmatige aanpak wordt ingezet op een blijvende gedragsverandering!
Ergonomische werkplek
Werknemers met gezonde werkgewoonten, in een gezonde werkomgeving, goed en veilig ingericht, zijn productief en verzuimen minder. Een situatie waarbij de werkplek niet ergonomisch verantwoord is ingericht of een werkplek waarbij de werknemer onvoldoende gebruik maakt van ergonomische mogelijkheden, kan resulteren in het ontstaan van lichamelijke- en/of soms zelfs voor mentale klachten.
Wil je weten welke ergonomisch en gedragsmatige maatregelen belangrijk zijn voor jou of jouw werknemer en vindt je dat zij het waard zijn praktische informatie te krijgen om dit ook daadwerkelijk te doen? Onze STIJL- arbeidscoaches hebben de tools om gezond werken structureel onder de aandacht te brengen, klachten te voorkomen of terug te dringen.
Bedrijfsoefentherapie
Krijgen je medewerkers nieuwe werkplekken, of zit jij letterlijk niet lekker op je werkplek? Heb je vragen over een gezonde werkhouding. De bedrijfsoefentherapeuten van STIJL zijn experts op het gebied van lekker en gezond werken.
Werkplekonderzoek en training
Zit jij of je medewerker letterlijk niet lekker op de werkplek? Of wil je dat voorkomen en heb je vragen over een gezonde werkhouding. STIJL helpt bij het verbeteren van de werkplek, werkhouding en werkwijze. Dat doen we op elke werkplek. Op kantoor, tijdens je werk “in het groen”, in het kinderdagverblijf of in een auto.
Signaleren en borgen van gezond werken
Een vroege signalering van werkgerelateerde gezondheids risico’s helpt gezondheidsklachten en verzuim te voorkomen. Wil jij in jouw organisatie structureel aandacht geven aan gezond werken dat biedt STIJL de bedrijfsoefentherapeutische- rondgang op de werkvloer. De bedrijfsoefentherapeut loopt proactief op een besproken dag/dagdeel op de werkvloer rond. En geeft medewerkers en leidinggevende praktische tips en advies om op een gezonde manier te werken en hoe zelf de werkplek (ergonomsich) goed in te stellen.
Van werkplek naar de trainingsruimte
Om jou of je medewerker veilig en gezond aan het werk te houden biedt STIJL werk-specifieke training. De werkbelasting en werkspecifieke factoren spelen daarbij een grote rol. Tijdens de werkspecifieke training ligt het accent op de vertaling van de werkplek en werktaken naar de trainingsruimte.
Dat betekent vooraf een zorgvuldige analyse van alle werkzaamheden op de werkplek en trainingen op maat volgens een doordacht stappenplan naar fysiek fit, mentaal sterk en sterk in slaap zijn.
Leef-STIJL en vitaliteit
Naast de werkomgeving zijn er meerdere persoonlijke vitaliteits factoren die het risico op gezondheidsklachten verhogen. Een verminderde lichamelijke conditie bijvoorbeeld, stressmanagement, werk – prive disbalans of een verstoord slaappatroon. Samen met jou of je team gaan we aan de slag met gedragsverandering die nodig is om pijn-de-baas te worden, sterk in slaap te zijn en leef-STIJL blijvend te verbeteren naar duurzame vitaliteit.
Incompany training
Wij trainen in het ontwikkelen van verandermanagement. De basis van onze thema gerichte trainingen, zoals bijvoorbeeld Mentaal sterk; Rust in je hoofd ( interne link) of Energiemanagement Ademen gaat vanzelf( interne link) is een groepsgerichte gedragsmatige aanpak met de focus op bewustwording; inzicht geven in wat er beter kan en wat goed gaat te behouden. Gedragsverandering kost echter tijd.
De kracht van de STIJL is dat we zowel medewerkers, team en leidinggevenden betrekken en aanzetten in beweging te komen. Om zelf iets te veranderen aan vitaliteit of arbeidsomstandigheden. En daarmee duurzame gedragsverandering te borgen en als onderdeel van visie en beleid te continueren.