Ademtherapie

Ademtherapie biedt een holistische benadering om je natuurlijke ademhaling te herstellen en de impact ervan op je welzijn te begrijpen. Op deze expertise pagina ontrafelen we de wereld van ademtherapie, ademhalingsoefeningen, en hoe deze kunnen bijdragen aan een gezonder, ontspannen leven.

CTA – Neem contact op CTA – maak een afspraak 

Wat is ademtherapie?

Ademtherapie is een therapeutische benadering die zich richt op bewust en juist ademhalen. Langdurige stress kan je ademhaling ongemerkt ontregelen, waarbij een oppervlakkige en inefficiënte ademhaling de norm wordt. Dit kan onnodige spanning veroorzaken en diverse klachten teweegbrengen.

Ademcoaching

Een essentieel onderdeel van ademtherapie is ademcoaching, waarbij de STIJL ademtherapeut je begeleidt bij het begrijpen van je ademhalingspatroon en je helpt om deze te verbeteren. Ademcoaching is persoonlijk en afgestemd op jouw behoeften en persoonlijke situatie. Het kan je helpen om spanningen los te laten en een diepere ontspanning te bereiken.

Ademtherapie voor wie?

Ademtherapie is geschikt voor een breed scala van mensen, waaronder degenen die te maken hebben met:

  • Angstklachten
  • Chronische stress
  • Depressieve gevoelens
  • Een burn-out
  • Vermoeidheid

Naast deze psychologische uitdagingen kan ademtherapie ook voordelen bieden voor mensen met lichamelijke klachten, zoals stemproblemen, rugklachten, chronische pijn en meer. Een juiste ademhaling is essentieel voor zowel fysiek als mentaal welzijn.

 

 

Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen vormen het hart van ademtherapie. Deze oefeningen stellen je in staat om bewust met je ademhaling om te gaan en bieden diverse voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid. Zo zijn er ademhalingsoefeningen voor een betere slaap, maar ook ademhalingsoefeningen tegen stress. Hier is een voorbeeld van een ademhalingsoefening:

Diepe Buikademhaling

Deze basisoefening leert je om diep vanuit je buik te ademen in plaats van oppervlakkig vanuit je borst. Dit vergroot de zuurstofopname en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Probeer het zelf: Ga comfortabel liggen, leg je handen op je lichaam – een hand op je borst en een andere op je buik. Adem diep in door je neus, houd je adem even vast, en adem rustig uit via je mond. Zorg ervoor dat bij inademen de hand op je buik omhoog komt. Dit is de juiste manier van ademen. Focus 5 tot 10 minuten op je ademhaling en observeer wat er met je lichaam gebeurt tijdens elke ademhaling. Je zult al snel merken dat de spanning afneemt.

Een ademcoach kan je op deskundige wijze begeleiden bij het aanleren van dergelijke ademhalingsoefeningen en je helpen om de kracht van een ontspannen ademhaling te ontdekken.