Pijncoaching
Regie pakken in pijnverlichting
Ontdek hoe onze ervaren pijncoaches jou helpen grip te krijgen op pijn. Onze missie is simpel: we willen je begeleiden naar een leven met minder pijn en meer energie. Met een specifieke aanpak hlepen we jouw pijn te overwinnen en weer grip te krijgen op een vitaal (werkend)leven.
Partner in pijnverlichting
Pijn
Pijn kan een eigen leven gaan leiden met grote gevolgen voor jouw dagelijks functioneren. In veel gevallen brengt pijn grote onzekerheid met zich mee en dat begrijpen wij maar al te goed. Onze pijn experts hebben langdurige ervaring met diverse aanhoudende lichamelijke klachten (ALK), variërend van fibromyalgie en migraine tot oorsuizen en rugproblemen.
Geblokkeerdd zijn om het leven te leiden dat je graag wil of terug blijven vallen in oude patronen, komt voort uit “oude pijn”, waar je je niet altijd bewust van bent. Na talloze begeleidingstrajecten en zoektochten hebben wij de overtuiging dat de kern van onze fysieke pijn nauw verweven is met onderbewuste processen, die vaak al in onze vroege jaren zijn ontstaan. Deze processen resulteren in het onderdrukken van onze werkelijke emoties, die dan onverwacht of continu aan je deur kloppen in de vorm van pijn, angst, hyperventilatie, slapeloosheid, prikkelbare darmen etc. Deze klachten fungeren als signalen dat er een verkeerd ‘programma’ draait in het brein. Door je brein te herprogrammeren, kun je fysieke, emotionele en mentale klachten overwinnen. Kun je een vitaal leven leiden zonder door pijn geblokkeerd te worden of terug te vallen in oude patronen.
Betekenis
Wat doet een pijncoach?
De pijncoach is jouw gids naar pijnverlichting en herstel. Met persoonlijke sessies wordt inzichtelijk gemaakt wat er goed gaat te behouden en daar waar ruimte is voor verbetering en kansen te benutten. Daarbij is het zeer waardevol de diepere betekenis en je persoonlijke verhaal achter jouw pijn en gewoontes te verkennen. De praktische oefeningen helpen je negatieve denkpatronen te doorbreken en positieve veranderingen te omarmen. Of het nu gaat om fysieke klachten, emotionele stress of algeheel welzijn, de pijncoach werkt met jou aan blijvende verbetering.
Gezondere mindset
De voordelen van een pijncoach
Pijncoaching biedt diverse voordelen die bijdragen aan jouw welzijn en pijnverlichting. Naast persoonlijke begeleiding en inzichten, zijn er mogelijkheden om pijncoaching vergoed te krijgen. Deze coaches helpen je niet alleen om grip te krijgen op je pijn, maar ook om een gezondere mindset en levensstijl ( of leefstijl) te ontwikkelen. Met de expertise en ondersteuning van de pijncoach kun je stap voor stap werken aan een betere kwaliteit van leven, zowel fysiek als emotioneel.
Afspraak maken met een pijncoach
Wil je de eerste stap zetten naar een leven met minder pijn en meer vitaliteit? Maak vandaag nog een afspraak met een ervaren pijncoach en ontdek hoe jij begeleid kunt worden op jouw weg naar herstel. Samen werken naar grip krijgen over pijn en regie over je leven. Wacht niet langer, neem nu actie voor een positieve verandering.
Tips in wat je kunt doen ondanks de pijn
Wat je denkt, voelt en doet, heeft veel invloed op je pijn. Je zenuwen en hersenen kunnen hierdoor meer of juist minder gevoelig worden voor pijn. Met de volgende tips kun je invloed hebben op hoe je de pijn ervaart. En op wat je kunt doen, ondanks de pijn.
- Kijk wat de pijn voor je betekent. Spreek je zorgen uit . Bedenk dat chronische pijn niet schadelijk of gevaarlijk is en niet altijd te maken heeft met een ernstige ziekte. Dit kan je geruststellen. Je hoeft dan niet meer te zoeken naar de oorzaak van de pijn.
- Praat erover als je je somber, bang of boos voelt door de pijn. Bespreek het met anderen. De STIJL pijncoach kan je hierbij helpen.
- Zoek afleiding zodat je minder denkt aan de pijn. Bijvoorbeeld leuke dingen doen, mensen ontmoeten, bewegen, werken, hobby’s, muziek en natuur.
- Zoek een buddy, steun bij mensen om je heen, zoals familie, vrienden en collega’s. Leg uit welke invloed de pijn op je heeft. En welke adviezen je hebt gekregen van een professional op het gebied van chronische pijn. Begrip, steun en vertrouwen hebben veel invloed op je pijn.
- Blijf werken, als dat kan. Geven je klachten problemen op je werk? Bespreek het met je werkgever en/of de bedrijfsarts. Aanpassingen op het werk kunnen helpen om minder last te hebben van de pijn.
- Blijf actief. Maak een plan voor elke dag. Kies wat belangrijk voor je is. Verdeel je activiteiten over de dag. Wissel af tussen taken die moeite kosten en momenten om te ontspannen.
- Zorg voor ontspanning. Bijvoorbeeld met muziek, lezen, wandelen, meditatie, yoga of sporten. En kies voor herstel tussen de activiteiten. Ontspannen is nodig om je energie over de dag te verdelen, om beter met stress om te gaan en om goed te slapen.
- Beweeg genoeg, dat is gezond en helpt om fit te blijven. Liever vaak en kort, dan weinig en langdurig. Als bewegen pijn doet of moeite kost, kan dat geen kwaad. Het gaat vanzelf over. Maar stop als de pijn hierdoor veel erger wordt. Doe dan tijdelijk wat minder en zorg voor een betere verdeling over de dag of week.
Zijn er dingen die je niet meer doet door de pijn? Bespreek het met de STIJL pijncoach. - Probeer de impact van stress te verminderen. Hoe? De STIJL pijncoach kan je helpen. Zijn er problemen met je gezin, woning, werk of geld? Maak een afspraak bij het wijkteam in je gemeente. Zij bieden hulp.
- Investeer in een kwalitatieve slaap. Dat is belangrijk om actief te kunnen blijven ondanks de pijn. Heb je slaapproblemen dan is de slaapcoach van STIJL jouw partner